AFLYST - Konsekvenser ved overforbrug af alkohol
Arrangør: Kurser og konferencer

Aktivitetsnr: 2998-21-01-00 
Tilmeldingsfrist: 15-10-2021
StedOnline
Dato og tid17.11.2021, Kl.: 09:00 - 13:00
Normeret30
Pris Aktivitet1.400,00 kr.
UndervisereSverre Barfod
KontaktpersonDorthe Bidstrup Jensen    E-mail adresse: dbj@komponent.dk

H-Målgruppe
Arbejder du som kommunal frontmedarbejder, sundhedsfaglig på et botilbud eller tilknyttet et værested – og møder du mennesker i dit arbejde, som kan have et overforbrug af alkohol – så er online-kurset relevant for dig.

H-Indhold
De seneste tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at 585.000 danskere har et skadeligt overforbrug af alkohol. Heraf er 140.000 mennesker alkoholafhængige. Som offentlig medarbejder er der altså meget stor sandsynlighed for, at du vil komme i kontakt med borgere/patienter, som har et problematisk og skadeligt alkoholforbrug. Men hvordan er et overforbrug af alkohol egentlig skadeligt for den enkelte (og sandsynligvis også vedkommendes pårørende)? Og hvordan kan man som fagprofessionel vejlede, vise og motivere til behandling, når det er nødvendigt?

Til dette kursus vil vi fokusere på de konkrete afledte skadeseffekter ved et overforbrug af alkohol for den drikkende. Du vil blive klogere på, hvordan alkohol konkret går ind og påvirker kroppen og psyken samt hvilke sygdomme og symptomer, der kan opstå gennem overforbrug. Derudover får du viden om drikkemønstre, tilgængelig medicin og dets virkning samt ikke mindst spørgsmål om relevante ansvarsområder. Hvad og hvordan kan hhv. lægen og/eller kommunen handle ift. patienten/borgeren? Hvilke tilbud for behandling findes der, hvad kan der henvises til og hvordan? Og hvordan følges der op, og hvem gør det?

Arbejder du som kommunal frontmedarbejder, sundhedsfaglig på et botilbud eller tilknyttet et værested – og møder du mennesker i dit arbejde, som kan have et overforbrug af alkohol – så er online-kurset relevant for dig. Vi vil tage imod spørgsmål fra deltagerne og inddrage kommentarer og konkrete cases løbende.

Viden om risici, skadeseffekter og konsekvenser ved et overforbrug af alkohol – og veje til at motivere borgere til forandring gennem bevidsthed og eventuel behandling.