Funktionelle lidelser – bliv klædt på til en ambassadørposition i jeres kommune
Arrangør: Kurser og konferencer

Aktivitetsnr: 2858-20-01-07 
Tilmeldingsfrist: 23-10-2020
StedSeverin Kursuscenter
Skovsvinget 25, 5500 Middelfart
Dato og tid30.11.2020, Kl.: 09:30 - 01.12.2020, Kl.: 15:30
Normeret50
Pris Aktivitet6.500,00 kr.
KontaktpersonDorthe Bidstrup Jensen    E-mail adresse: dbj@cok.dk

H-Målgruppe
Fagpersoner fra det kommunale social-, beskæftigelses-, sundhedsområde og fra sundhedsvæsenet, som er interesseret i at øge kvaliteten i indsatsen med mennesker med funktionelle lidelser.

Landets førende eksperter formidler viden om den nyeste evidensbaserede viden om funktionelle lidelse. Lær hvordan I håndterer disse borgere bedst muligt!

Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart
30.11.2020 kl. 09:30 - 01.12.2020 kl. 15:30
Internat.

H-Udbytte
Godt 5 % af befolkningen svarende til omkring 300.000 mennesker har en funktionel lidelse i en sådan grad, at det påvirker deres funktionsevne og livskvalitet.
Mennesker med funktionelle lidelser ses ofte inden for såvel sundhedsvæsenet som det kommunale social- og arbejdsmarkedssystem. Der er tale om mennesker i en meget svær og kompleks situation. Derfor er det vigtigt med viden om funktionelle lidelser i alle relevante faggrupper - og generelt i befolkningen – så vi sikrer en helhedsorienteret og koordineret indsats.

Hvad er funktionelle lidelser?
Funktionelle lidelser er en samlebetegnelse for tilstande, hvor mennesker oplever kropslige symptomer, som påvirker deres evne til at fungere normalt. Når man undersøger de områder i kroppen, hvor der er symptomer, kan man som regel ikke finde noget, som kan forklare symptomerne. Funktionelle lidelser er udtryk for en tilstand, hvor hjernen og kroppen er blevet overbelastet og er i en form for alarmberedskab, og hvor man ikke kan fungere normalt. Man kan godt have ondt i f.eks. maven, selvom alle undersøgelser af maven er normale, og man kan godt have føleforstyrrelser i armene, selvom nervebanerne ikke fejler noget. Gennem de seneste år er der blevet forsket intensivt i årsager og behandling af funktionelle lidelser. Forskningen er på ingen måde afsluttet, og der er stadig mange ubesvarede spørgsmål, som vi håber at kunne få afklaret gennem den fortsatte forskning.

Læs mere her og hør patienterne på Funktionelle Lidelser, AUH fortælle om det at have en funktionel lidelse via følgende link: https://region-midtjylland.23video.com/secret/19825808/1bb8d3ac019175f7ea9dcad880b8da82

Formålet med kurset
Kurset formål er, at opkvalificere dig fra fagpersoner til ambassadører, så du kan understøtte vidensdeling om funktionelle lidelser i din kommune og til samarbejdspartnere.
Du tilbydes at blive en del af ambassadørnetværket, som pt har 80 medlemmer, som giver mulighed for løbende sparring og udveksling af viden.

Udbytte
  • Indsigt i aktuel viden om funktionelle lidelser

  • Konkrete redskaber til at spotte funktionelle lidelser

  • Redskaber og værktøjer til håndteringen af borgere med funktionelle lidelser

  • Opkvalificering af undervisningserfaring via træning i formidling og dialog om funktionelle lidelser

  • Netværk med egne og andre relevante faggrupper og samarbejdspartnere (vidensopdatering, erfaringsudveksling mv.).

  • Konkret materiale til videreformidling