AFVIST (Oplægsholder skal underviser på "betalingsforløb) - Projektledelse i politisk styrede organisationer
Arrangør: Kurser og konferencer

Aktivitetsnr: 2523-20-02-09 
Tilmeldingsfrist: 24-04-2020
StedKomponent Herlev
Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
Dato og tid04.05.2020, Kl.: 15:00 - 17:00
Normeret25
UndervisereMikkel Kaels
KontaktpersonDorthe Bidstrup Jensen    E-mail adresse: dbj@komponent.dk

H-Målgruppe
Projektledere i politisk styrede organisationer samt medarbejdere og ledere, der varetager projektlederlignende funktioner.

H-Indhold
COK inviterer til gratis gå hjem-møde, hvor vi stiller skarpt på fremtidens offentlige projekt og fremtidens offentlige projektleder. På mødet vil vi præsentere og diskutere konkrete problemstillinger for projektet og samtidig præsentere nye perspektiver på, hvordan projektleder kan udvide sine handlemuligheder og derved styrke projektets positionering i den offentlige organisation.

Hvorfor lykkes nogle projekter, mens andre ikke gør?
De klassiske projektmodeller er under pres, og det har de været længe. Dette er sket i takt med, at den offentlige organisation har undergået en kraftig transformation i de senere år, fordi kravene til den offentlige service har ændret sig.

Transformationen har medført, at kravene til den konkrete opgaveløsning er blevet meget mere forskelligartet og meget afhængig af den konkrete organisatoriske kontekst. Nogle opgaver har oplevet en kompleksitetsforøgelse, hvor gennemskueligheden er mindsket og usikkerheden er steget, mens andre opgaveløsninger er mere gennemskuelige og derfor stadig kalder på mere klassiske projektformer.

Problemet og det vanskelige spørgsmål er blot, hvornår står man overfor en vanskelig og usikker opgaveløsning og hvornår står man med en mere gennemskuelig opgaveløsning og hvilke kompetencer kalder de på hos projektlederen?

Disse organisatoriske ændringer har projektet fundet det vanskeligt at håndtere, fordi projektlogikken typisk er baseret på nøgterne kalkuler og lineære processer, hvor man antager, at vide, hvor man vil hen, og hvordan man kommer dertil. Altså en tydelig årsag/virkning sammenhæng. Dette er nogen gange tilfældet, man langt fra altid, og hvad gør man så?

Med dette som udgangspunkt, vil vi belyse følgende temaer:
  • Hvornår er en projektopgave simpel eller kompleks?

  • Hvornår bør vi overhovedet starte et projekt op?

  • Hvilken type projektmodel bør benyttes til en given opgave?

  • Hvilke projektlederkompetencer kalder fremtidens projekter på?


Du vil gå hjem fra-mødet med et billede af, hvorfor dit projekt kan være udfordret, og du får konkrete analytiske greb til at komme videre med dit projekt. Og så får du naturligvis lejlighed til at dele udfordringer og løsninger med projektledere fra andre organisationer.

Gå hjem-mødet tager udgangspunkt i en kombination af forskningsbaseret viden og best practice-erfaringer fra kommuner og andre politiske organisationer. Gå hjem-mødet trækker desuden på pensum fra Den Offentlige Projektlederuddannelse®.

Få ny viden om, hvor projektet er på vej hen i den offentlige organisation, når COK inviterer til gratis gå hjem-møde.

COK Herlev, Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
04.05.2020 kl. 15:00 - kl. 17:00