AFVIST (besluttet, at den kan kun rekvireres) - Sundhedsfaglige kompetencer i det socialpædagogiske arbejde
Arrangør: Kurser og konferencer

Aktivitetsnr: 2593-20-00-08 
Tilmeldingsfrist: 20-03-2020
Tilmelding : Sundhedsfaglige kompetencer i det socialpædagogiske arbejde 1
StedKomponent Næstved
Kasernevej 20, 2. sal, 4700 Næstved
Dato og tid20.04.2020, Kl.: 09:00 - 15:30
 
Tilmelding : Sundhedsfaglige kompetencer i det socialpædagogiske arbejde 2
StedKomponent Næstved
Kasernevej 20, 2. sal, 4700 Næstved
Dato og tid27.04.2020, Kl.: 09:00 - 15:30

Normeret24
Pris Aktivitet4.400,00 kr.
UndervisereDorte Lindstrøm Vilstrup
KontaktpersonDorthe Bidstrup Jensen    E-mail adresse: dbj@komponent.dk

H-Målgruppe
Personale, som arbejder med borgere i en socialpædagogisk kontekst, og som ikke i forvejen besidder sundhedsfaglige kompetencer.

H-Indhold
Opmærksomheden på sundhedsfaglige ydelser i det socialpædagogiske felt skærpes i disse pr. Som ansat indenfor socialpædagogikken på f.eks. et botilbud løser du mange og komplekse borgerrettede opgaver, men kommer let til kort, når det handler om en borgers fysiske sygdom.

Borgere i botilbud og lignende kommunale tilbud har ofte flere somatiske udfordringer og dør tidligere end andre borgere. Med et større kendskab til sundhedsfaglige observationer og handlemuligheder hos det pædagogiske personale er det imidlertid mulligt at arbejde målrettet med tidlig opsporing og forebyggelse samt forebyggelse af indlæggelser.

Med COK´s nye todages kursus får du en grundlæggende forståelse for de sundhedsfaglige problemstillinger. Du bliver klædt på til at lave basale observationer i forhold til somatisk sygdom, genkende visse symptomer på akut opstået sygdom og skelne mellem, hvad du må og kan i forhold til sundhedsfaglige observationer og interventioner. Dermed får du en række sundhedsfaglige redskaber, der kan supplere din pædagogiske værktøjskasse - til gavn for borgeren.

Mangler du også redskaber til at håndtere en borgers fysiske sygdom? Lær at foretage basale observationer i forhold til somatisk sygdom, og kend din rolle i forhold til sundhedsfaglige interventioner.

COK Næstved, Kasernevej 20, 2. sal, 4700 Næstved
20.04.2020 kl. 09:00 - kl. 15:30
27.04.2020 kl. 09:00 - kl. 15:30

H-Udbytte
Når du har afsluttet kurset, kan du forvente at vide, hvad du kan og må i forhold til sundhedsfaglige observationer og interventioner, så du kan bidrage til den borgernære forebyggelsesindsats og forebyggelse af indlæggelser.

Du vil altså være skarpere på:
  • hvad du må og kan

  • basale observationer ift. somatisk sygdom

  • symptomer på akut opstået sygdom og på udvalgte kroniske sygdomme

  • hvilke muligheder har du for at handle, og hvordan kan du bidrage til forebyggelse generelt samt forebyggelse af indlæggelse

  • hvordan borgeren kan og skal inddrages i forløbet