AFVIST (slået sammen med 2549) - Kom godt igennem det risikobaserede tilsyn på bosteder - Sikker medicinhåndtering og sundhedsret for medarbejdere
Arrangør: Kurser og konferencer

Aktivitetsnr: 2550-19-02-07 
Tilmeldingsfrist: 07-08-2019
StedPhønix - Odense
Schacksgade 39, 5000 Odense C
Dato og tid03.09.2019, Kl.: 09:00 - 16:00
Normeret24
Pris Aktivitet2.295,00 kr.
UndervisereBirthe Margrethe Pedersen
Lene Jespersen
KontaktpersonDorthe Bidstrup Jensen    E-mail adresse: dbj@komponent.dk

H-Målgruppe
Personale på bosteder med og uden ansvar for medicinhåndtering og delegerede opgaver. Det kan f.eks. være sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter eller pædagoger.

H-Indhold
Medarbejderne på bosteder er helt centrale, når patienternes sikkerhed skal varetages og intentionerne fra sundhedsloven fungere som en integreret del af hverdagen. Det er derfor vigtigt, at du som medarbejder er klædt på til at forstå og handle hensigtsmæssigt i forbindelse med delegerede opgaver og sikker medicinhåndtering.

Sundhedsloven, vejledninger og målepunkter i det risikobaserede tilsyn er udgangspunktet for dette kursus, som er særligt målrettet medarbejdere på bosteder, som varetager opgaver i relation til medicinhåndtering og rammer for delegation af ydelser inden for sundhedsloven.

Undervisningen lægger vægt på at koble loven til daglig praksis.

De første erfaringer med risikobaserede tilsyn på bosteder kan du læse mere om her:
https://stps.dk/da/nyheder/2018/erfaringer-fra-tilsyn-udfordringer-paa-bostederne/

Udbytte
Formålet med kurset er at gøre dig bekendt med eksisterende lovgivning og dermed forbedre din praksis gennem forståelse og nye kompetencer indenfor området.

Kurset sigter på:
• At du som medicinansvarlig medarbejder får viden om og kendskab til kravene i sundhedsloven og tilhørende vejledninger (sundhedslovens betydning, konsekvenser og krav).
• At du som ikke-medicinansvarlig medarbejder får viden om og kendskab til kravene i sundhedsloven og tilhørende vejledninger (sundhedslovens betydning, konsekvenser og krav).
• At du får viden om lovkrav i forhold til dokumentation. I den forbindelse introduceres en konkret model, der kan anvendelse i egen praksis.
• At praksis lever op til lovens krav.

Forberedelse
Som forberedelse til kurset skal du medbringe et print af en opdateret medicinliste og helhedsbeskrivelse/sygeplejefaglig udredning. Det er vigtigt, at alt data i de medbragte dokumenter er anonymiseret!
Overvej gerne, hvilke problemstillinger materialet har givet anledning til.

Bliv skarp på bl.a. sundhedsloven, medicinhåndtering og delegerede opgaver, så I kommer godt igennem det næste risikobaserede tilsyn, med dette nye kursus fra COK målrettet medarbejdere på bosteder.

COK Fyn, Schacksgade 39, 5000 Odense C
03.09.2019 kl. 09:00 - kl. 16:00